martes, 22 de mayo de 2012

ROLAND GARROS I EL TENNIS PROVINCIAL CASTELLONENC


Accedir a les instal·lacions de Roland Garros, en la setmana on comença la seva fase prèvia, sempre produïx una peculiar sensació, definida entre emoció i inquietud. S'observen els treballs en l´Allée Marcel-Bernard, tallada a l'altura de la Philippe Chatrier, al costat d'un formiguer de jugadors, entrenadors i acompanyants. En la sortida, dos-cents cinquanta-sis raquetes, cent vint-i-vuit per cada quadre cavallers i dames, a la recerca de les trenta-dues places que donen el privilegi d'accedir a la fase final, copen les pistes d'entrenament, les àrees de descans i el menjador de la Susanne Lenglen. Ho viurà a partir d'aquest dimarts el castellonenc Roberto Bautista, que arriba en un moment àlgid de forma, ple el seu sarró d'interessants sensacions, després de l'esdevingut en el que va de curs. La història del tennis provincial en el Gran Slam de la terra batuda contempla la presència de cinc raquetes castellonenques.



Va obrir la bretxa, el benicarlando Fernando Vicente Fibla, que amb les seves deu compareixences en la Port D´Auteuil, i la seva quarta ronda en l'edició 2000, cediria davant el rus Evgeny Kafelnikov, és tot un referent professional. Amb catorze temporades entre l'elit, també va arribar la tercera confrontació en el 2005, eliminat pel seu company de joventut, el mallorquí Carlos Moyá.



Després de l'actual entrenador de Marcel Granollers, Santiago Ventura va tenir un curt idil·li amb la terra batuda gal·la. La va trepitjar en quatre ocasions, però el burrianense mai va passar de la ronda inicial. Per contra si va brillar en l'apartat de dobles.



Per la seva banda, Daniel Gimeno-Traver ja va viure una gran experiència amb motiu del quadre junior 2003. L'excel·lent generació dels Tsonga, Djokovic, Monfils, Baker, Berdych, Wawrinka i Almagro, caminaria junta en el 2005, on el nulense va passar la prèvia per a cedir lesionat davant el català Oscar Hernández. Va retornar en l'edicions 2009 i 2010, que ja li van distingir amb el segon partit, on Tommy Robredo i Marin Cilic, li van tancar el pas. En el 2011, derrota tot just començar davant l'holandès Robin Haase. A l'espera d'una probable baixa, se li veurà segurament entre els millors.



Finalment, Roberto Bautista va provar fortuna en 2010 i 2011, a través de la sempre complicada fase prèvia. El turc Marsel Ilhan i el local Augustin Gensse, li van guanyar en el segon encreuament del seu somni. Als seus 24 anys, i de bon tros camí per caminar, se li veurà amb assiduïtat en el Bois de Boulogne. La primera oportunitat comença aquest dimarts.



I la cinquena presència provincial correspon al jove Andrés Artuñedo. El component del CT Uxó, va aixecar el títol de dobles junior 2011, al costat del granadí Roberto Carballés. Se li espera pròximament per París, però encara haurà de millorar el seu rànquing, que de moment li impossibilita viatjar a la Ciutat de la Llum.

No hay comentarios:

Publicar un comentario